Emma Sofia DEDORSONPUBLICATIONS PAR NOS MEMBRES

Zemmour : « ”Frankrike utsätts för det stora folkutbytet, jag är här för att stoppa det” « Därför är jag orolig för Sverige » by Emma Sofia Dedorson

Han vill vinna valet med hat och konspirationsteorier. Han vill inte ha mindre invandring – han vill stoppa den. Han tror på myten om folkutbyte, menar att islam och islamism är samma sak, nedvärderar kvinnor, homosexuella, progressiva och liberaler. Han är flerfaldigt dömd för uppvigling till rasistiskt hat. Éric Zemmour kandiderar till att bli Frankrikes president.
”Frankrike utsätts för det stora folkutbytet, jag är här för att stoppa det”, säger han till Dagens ETC.

Emma Sofia Dedorson est correspondante du quotidien suédois « Dagens ETC » et plusieurs médias internationaux.

by Emma Dedorson

Dagens ETC och den utländska pressföreningen i Paris organiserar möten med franska presidentkandidater i centrala Paris. Nu när Éric Zemmour är gäst är fler journalister än någonsin intresserade. Även icke-inbjudna journalist­er kommer för att armbågas vid ingången till möteslokalen. Alla vill ha en bild på den omsusade presidentkandidaten och kanske få en kommentar om den senaste skandalen. Det går inte en dag utan att Éric Zemmour skapar skandal. Han matar ständigt medierna med mustiga utspel att rapportera om.